Zatiaľ, čo sa v súčasnosti všetky novinky točia predovšetkým okolo umelej inteligencie, zamestnanci Google pracujú na takých funkciách, ktoré potešia aj bežného užívateľa internetu. Ste používateľmi Google Chrome alebo pravidelne využívate sociálne siete? Potom vás tieto novinky určite potešia.

3 novinky v prehliadači Google Chrome

Prehliadač Google Chrome prináša 3 nové funkcie, vďaka ktorým bude vyhľadávanie pre vás jednoduchšie.

Vylepšený zoznam návrhov vo vyhľadávaní Google

Na novej karte prehliadača Google Chrome pribudol zoznam návrhov súvisiaci s predchádzajúcimi vyhľadávaniami. Pokiaľ ste v Google Chrome prihlásený do svojho účtu, pri ďalšom vyhľadávaní v Google by sa vám mal zobraziť zoznam návrhov s podobným vyhľadávaním, ktorý funguje na základe podobných vecí, ktoré iní hľadajú. Pokiaľ ste nedávno hľadali „Japchae“, môžu sa vám zobraziť návrhy na ďalšie obľúbené kórejské jedlá.

Ďalšie obrázky pri vyhľadávaní v mobile

V minulosti sa vám pri vyhľadávaní v Google Chrome zobrazili obrázky, ktoré súviseli len s konkrétnym produktom, ktorý ste hľadali. Avšak, čo ak nehľadáte ten konkrétny produkt, ale niečo podobné? Preto sa v Google Chrome v systémoch Android a iOS budú zobrazovať užitočné obrázky pre širšie kategórie nakupovania a produkty na základe jednoduchšieho vyhľadávania.

Návrhy vyhľadávania aj pri slabom pripojení

Často sa pri vyhľadávaní v mobile stávalo, že vám pri slabom internetovom pripojení nenašlo informácie, ktoré ste v danej situácii potrebovali. Prehliadač Google Chrome v Android a iOS systéme získal nové vylepšené funkcie, vďaka ktorým sa vám zobrazia návrhy na vyhľadávanie aj v prípade zlého internetu.

Novinky na sociálnych sieťach

Nové funkcie neobišli ani svet sociálnych sietí. Predovšetkým sa to týka sociálnych sietí Instagram a Threads.

  • Vedeli ste, že si v Threads môžete ukladať príspevky, ktoré vás zaujali? Zároveň môžete vytvárať fotografie priamo cez Threads. Stačí kliknúť na vytvorenie správy a následne na ikonu fotoaparátu.

  • Obľúbené pesničky z TikToku si môžete pridať jedným klikom do svojho zoznamu na Spotify, Amazon Music alebo Apple Music. Táto informácia sa týka pesničiek, nie všetkých zvukov.

  • Sociálna sieť Instagram pridáva do súkromných správ 2 nové funkcie, a to možnosť pripnúť si až 3 chaty a možnosť upravovať/editovať správy po ich odoslaní. Instagram taktiež testuje možnosť pridať až 15 fotografií alebo videí do carouselu. Počas livestreamu môžete tiež so svojimi followermi hrať hry a taktiež si môžete pozrieť mapu, kde sa vaši followeri nachádzajú alebo kde v minulosti boli. Všetky tieto funkcie majú zvýšiť interakcie s vašimi sledujúcimi.

Svet sociálnych sietí a internetu sa neustále mení a vyvíja. Preto je potrebné ho inovovať. Zakladatelia a vývojári pracujú na nových funkciách, ktoré viete využiť aj vy vo svoj prospech.